De cattery Selkirk Rex Highland Fold Poezen Katers Kittens Kittenbeleid

Atropos
Selkirk Rex en Highland Fold cattery

Links

 

Selkirk Rex - rasinformatie 

De eerste Selkirk Rex werd in 1987 geboren in de Verenigde Staten (Montana).

Het Rex-gen zorgt ervoor dat de haren zich in losse afzonderlijke krullen vormen. In de vacht van de Selkirk zijn alle haarsoorten aanwezig, waardoor deze berezacht aanvoelt. De Selkirk Rex is erkend met zowel een kort- als langharig vacht.

Kittens worden met krulvacht geboren, maar verliezen deze als ze ongever zes maanden oud zijn. De krullen komen terug als de dieren acht tot tien maanden oud zijn. Het kan tot 2 jaar duren voordat de Selkirk Rex zijn uiteindelijke vacht ontwikkeld heeft. De vacht heeft niet veel onderhoud nodig, bij borstelen of kammen verdwijnen de krullen. Met vochtige handen kunnen de krullen weer in de vacht gekneed worden.

De Selkirk Rex heeft een vriendelijk en zachtaardig karakter; naar volwassenen en kinderen toe zijn ze ontzettend aanhankelijk, en ze vinden het erg leuk om samen te spelen. De Selkirk Rex is een geduldige en ontspannen kat, ze zijn rustig en tolerant.

Ze houden ervan om in de belangstelling te staan, t.o.v. vreemden zijn ze eerder onderzoekend dan afstandelijk. Met andere huisdieren hebben ze over het algemeen geen probleem, mits ze op de juiste wijze in contact komen.

Het zijn zeker geen slopers, en ze kunnen zich goed binnenshuis vermaken.
Kortom, ontzettend leuke katten, die zijn zoals ze eruit zien....echte knuffeltjes.

 

De Cattery Selkirk Rex Highland Fold Poezen Katers Kittens Kittenbeleid

Copyright 2006 Cattery Atropos